+386 (0)2 629 05 00 hotel@inn-mb.si

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike storitev (goste) Maribor INN hotela, ki naročajo hotelske storitve zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom in Maribor INN hotelom (podjetjem 5 START d.o.o.) velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko hotel prejme zahtevo o rezervaciji namestitve, gostinskih storitev ali najema sejnih prostorov, bodisi preko telefona, e-pošte ali katerega koli spletnega rezervacijskega portala. S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.


Prijava v sobo
14:00 – 23:00 uro

Odjava iz sobe
do 11:00 

 

Zgodnja prijava
V primeru zgodnje prijave v sobo (pred 12. uro) se zaračuna dodatno plačilo v vrednosti 100% stroškov cene nočitve v izbrani sobi.

 

Kasnejša odjava
V primeru pozne odjave iz sobe - ko gost zapusti sobo po 11. uri, se gostu zaračuna kasnejši odhod v vrednosti 100% stroškov cene nočitve v izbrani sobi.

Prosimo, da zmeraj predhodno preverite ali je kasnejši odhod iz sobe, kot tudi zgodnji prihod v sobo mogoč. Te storitve so možne zgolj ob predhodni potrditvi s strani hotela in so odvisne od trenutne razpoložljivosti / zasedenosti hotela.
 

Odpoved individualnih rezervacij
Rezervacija odpovedana 2 pred prihodom - ni stroškov odpovedi.
V primeru odpovedi manj kot 2 dni pred prihodom ali ne-prihoda gosta, se zaračuna 100 % celotnega zneska rezervacije.

 

Otroci in dodatna ležišča
Otroci do 5 leta starosti bivajo v hotelu brezplačno - ko si delijo posteljo s starši. Dodatnih ležišč v standardnih dvoposteljnih sobah ni. 
Hotel nudi možnost otroških posteljic v sobi, maksimalno število le-teh je 1. Doplačilo za otroško posteljico znaša 10,00 € / noč. Ob rezervaciji sobe je potrebno narediti tudi rezervacijo otroške posteljice. Število otroških posteljic je omejeno.


Hišni ljubljenčki
So v hotelu dovoljeni. Doplačilo za hišnega ljubljenčka znaša 10,00 € na dan. Ob rezervaciji mora biti navedeno, da goste spremlja tudi hišni ljubljenček. Število sob v katerih so hišni ljubljenčki dovoljeni je omejeno.  


Kreditne kartice

Hotel sprejema plačila z naslednjimi kreditnimi karticami:

• Visa
• Euro/Mastercard
• Maestro

• JBC

Hotel si pridržuje pravico, da pred avtorizira kreditno kartico ob rezervaciji, kadarkoli pred prihodom ali tekom bivanja gosta v hotelu.

 

V primeru, da je gost ali naročnik storitev naredil rezervacijo brez vračila sredstev, tako imenovano Non-refundable rezervacijo, bo hotel iz podane kreditne kartice takoj odtegnil 100% vrednosti celotne rezervacije. Take rezervacije ni mogoče odpovedati ali spremeniti brezplačno. V primeru odpovedi rezervacije ali ne-prihoda gosta hotel zadrži vsa sredstva in jih v nobenem primeru ne vrne gostu ali naročniku storitev. 

 

Kajenje

V skladu s slovensko zakonodajo, Maribor INN hotel*** deluje pod direktivo prepovedanega kajenja znotraj celotnega hotelskega območja, ki zajema: vse hotelske sobe, restavracijo, javne notranje površine, skupne prostore in hodnike. Gostom, ki ne bodo upoštevali navodil in bodo kadili znotraj omenjenih prostorov bo zaračunan strošek čiščenja v višini 200,00 €, ki zajema globinsko čiščenje tapeciranega pohištva, tal, zaves in prostora. Kajenje je dovoljeno zgolj pred hotelom in na terasi kavarne, kar je označeno tudi na licu mesta. Prosimo, da se predhodno informirate, kje ti prostori so. Za vse informacije vam je na voljo recepcija hotela, ki vam je na razpolaganju 24 ur na dan. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in strpnost.

 

Parkirišče

Parkirna mesta so za vse hotelske goste na voljo brezplačno. Nahajajo se v neposredni bližini hotela – pred ali za hotelom. Na voljo je omejeno število parkirnih mest – rezervacija parkirnega mesta ni možna. V veliki večini primerov je zmeraj dovolj praznih parkirnih prostorov. Hotel ne odgovarja ali nosi odgovornosti za kakršne koli poškodbe avtomobilov na hotelskem parkirišču.

 

Varnost
V kateremkoli prostoru v hotelu, predvsem v hotelskih sobah, je prepovedano hraniti visoko vnetljive predmete, nevarne predmete in predmete, ki predstavljajo nevarnost drugim ter s tem predstavljajo grožnjo življenju in zdravju ljudi. Prepovedano je uporabljati hotelske sobe v ne-legalne namene.

Hotel ne prevzema odgovornosti za manko, poškodbe ali izgubo denarja, nakita ali drugih vrednostnih premetov / papirjev gosta v kolikor le-ti niso bili varno shranjeni v hotelski sef ali sef, ki je na voljo gostom v sobi.

 

Hotelska lastnina
Gost je dolžan skrbeti za lastnine hotela. V primeru izgube ali škode premoženja bo gostu zaračunan strošek škode v skladu s cenikom za izgubo ali škodo lastnine hotela. Gost je prav tako odgovoren za vsa dejanja svojih obiskovalcev na področju hotela in za škodo, ki so jo povzročili družinski člani ali obiskovalci. Hotel ima pravico zaračunati škodo gostu tudi po odhodu gosta, v kolikor jo je le-ta povzročil vendar je ni prijavil ob odhodu ali kadarkoli tekom bivanja na recepciji. V kolikor hotel razpolaga s podatki o gostovi kreditni kartici si pridržuje pravico, da škodo ob odhodu gostu takoj tudi zaračuna in odtegne sredstva iz kartice. To velja tudi za koriščenje mini bar artiklov in hotelskega inventarja – po odhodu gosta, ki ni prijavil konzumacije mini bar artiklov ali bo ugotovljeno, da je odtujil hotelski inventar, bo hotel nemudoma strošek poravnal z bremenitvijo gostove kreditne kartice.

  

Varovanje podatkov in zaupnost
Hotel izpolnjuje pravila o zaupnosti in deluje v skladu z varovanjem osebnih podatkov. Hotel lahko zahteva osebne podatke o gostu pred prihodom gosta kot tudi ob prihodu ali tekom bivanja gosta v hotelu. Hotel lahko zahteva naslednje osebne podatke o gostih: ime in priimek gosta, datum rojstva, osebni naslov, podatek o državljanstvu, številki osebne izkaznice ali potnega lista, kontaktnih podatkih, datume prihoda in odhoda gosta ter podatke o kreditni kartici. Enake podatke lahko zahteva za vse spremljajoče goste. Osebni podatki gostov se uporabljajo za rezervacijo sob, plačila in poročila prijave gostov na policijo – ki so zakonsko obvezna. Osebni podatki gostov se lahko uporabljajo tudi za izboljšanje kakovosti hotelskih storitev in tržnih raziskav.   Informacije se lahko v izjemnih primerih predložijo tudi tretjim osebam, ki jih določa veljavna zakonodaja Slovenije.

 

Informacija o turistični taksi

Turistična taksa, včasih imenovana kot mestna taksa, je po slovenski zakonodaji obvezno doplačilo. Nanaša se na vsakega turista, ki obišče mesto Maribor in v njem opravi nočitev. Turistično takso vsak gost plača hotelu oz. ponudniku namestitve. Znaša 1,27 € po osebi, otroci do 18. leta so plačila turistične takse oproščeni. Znesek turistične takse je enak v katerem koli hotelu mesta Maribor in ni vključen v osnovno ceno sobe.

 

 

 

SPLOŠNI POGOJI – tretje osebe (agencije, posredniki, partnerji)


Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike (goste) storitev Maribor INN hotela, ki naročajo hotelske storitve zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom in Maribor INN hotelom (podjetjem 5 START d.o.o.) velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko hotel prejme pisno potrdilo (zadostuje po e-pošti) s strani naročnika o naročilu storitve, hotel pa mu le to tudi pisno (po e-pošti) potrdi.

S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.

 

Razpoložljivost in premestitev rezervacije

Hotel razpolaga z omejenim številom sob. V določenih terminih so na voljo sobe ali paketi z znižano ceno, število le teh je omejeno oz. se gre po navadi za prodajo eno do dve sobi / paketa. Večjega števila sob po tej ceni ni možno dobiti. V kolikor je narejena rezervacija preko spleta ali OTA kanala za več kot 5 sob veljajo drugačne cene, pogoji odpovedi in plačila. V primeru napak, nepredvidenih situacij ali tehničnih okvarah si Hotel pridržuje pravico premestiti obstoječe rezervacije v drug hotel enake ali višje kategorije, v tem primeru gost ne krije morebitnih doplačil, ki so povzročene s premestitvijo rezervacije.

 

Sprememba ali odpoved rezervacije

Za spremembo ali odpoved rezervacije se lahko obrnete neposredno na hotelsko recepcijo Maribor INN hotela*** (E: hotel@inn-mb.si, T: 02 629 05 00). Naročnik oziroma gost lahko svojo rezervacijo spremeni ali odpove najkasneje 3 dni (72 ur) pred predvidenim prihodom, ki je zaveden v potrditvi rezervacije. V kolikor rezervacija ni odpovedana v določenem časovnem roku, oziroma če se gost v hotelu sploh ne prijavi, bo hotel gostu obračunal 100% znesek celotne rezervacije.

V primeru, da ob rezervaciji ni bila podana kreditna kartica kot jamstvo in je naročnik hotelske storitve podjetje, zavod, združenje, zadruga ipd. (ki naroča storitve v imenu svojih poslovnih partnerjev in zaposlenih), bo hotel v primeru neplačane rezervacije za celotne stroške bivanja bremenil naročnika (podjetje, zavod, združenje, zadrugo ipd.). Hotel bo bremenil za celotni znesek rezervacije naročnika (podjetje, zavod, združenje, zadrugo ipd.) tudi v primeru, da rezervacija ni bila pravočasno spremenjena oziroma odpovedana.V primeru gostovega predčasnega odhoda, hotel ni dolžen vrniti gostu vrednosti nočitve za predčasni odhod.Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita, da bo morebitne spore reševalo Okrožno sodišče v Mariboru.

 

Vse navedene cene, ki so zapisane na naših ponudbah in na spletni strani so izražene v evrih (€, EUR) in vključujejo DDV.

 

5 START d.o.o., Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor

ID za DDV: SI31767885
Davčni zavezanec: Da
Matična številka: 6324886001

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.